Avelsprojekt

Avelsprojekt 2018

I avelsprojektet vill vi i år även nå ut till nya marknader för att folk skall upptäcka våra medlemsföreningars raser och dess användningsområden. Därför tar vi fram utbildningspaket som även skall passa vid besök hos ridskolor och naturbruksskolor. Vidare stöttar vi fortfarande föreningarna med bidrag för egna utbildningar med tema avel – exteriör – brukande, ofta tillsammans med ungdomsprojektet. Hör av er till kansliet vid frågor eller funderingar.

 

Genomförda 2017:

18/11 Torestorp, föreläsning om avel, prestation och uppvisning

5/11 Torkelsröd, Uddevalla, kurs Exteriörbedömning och brukande

21-22/10 Tranås, fortsättningskurs i exteriörbedömning

21/10 Hammarby Gård, Svenska Basjkirföreningen kurs

7/10 Södra Älvsborgs och Hallands Ardennerklubb i samarbete med Lundens Ardennerhästar – ett seminarium om “Hästens exteriör och användbarhet/brukande samt genetik om hur färger nedärvs” Föreläsare Kurt Larsson

25/5 Ljungskile Bohuslän, Björn Nordmark kl 17,00 Tema: Visning vid hand och avelsvärdering + Avelshistorik/SH info.

18/3 Uppvidinge Härads Hästavelsförening 

7/5 Länghems Ridhus kl.10.00 Tema avel, exteriör och brukbarhet. Arrangör: Södra Älvsborgs Fjordhästförening  & Halland-Älvsborgs Ardennerklubb. 

13/5 Örebrö Fältrittklubb Tema avel, exteriör och brukbarhet. Arrangör SH & SFIC

 

 

 

 

 

 

Till SHs medlemsföreningar

Som ett led i vårt Avelsprojekt 2017 kan vi nu erbjuda er att kostnadsfritt få ta del av olika utbildningsalternativ där vi i möjligaste mån syr ihop ett lämpligt upplägg utifrån era önskemål.

Vad vi just nu har klart att erbjuda är ett utbildningspaket med tema Avel – Exteriör – Brukande.  Detta genomförs med fördel med en teoretisk del i sal för att därefter fortsätta med exteriörbiten praktiskt i ridhus/ridbana där vi förslagsvis har minst 2-3 hästar på plats och lär oss mer om att visa häst vid hand och vad exteriördomaren tittar på.

Detta erbjudande kan också användas ihop med delar av vårt utbildningsprojekt för ungdomar – där vi strävar efter att skapa ett intresse för avel, exteriör och föreningsarbete för alla ”unga” upp till och med 26 år. Ungdomsprojektet är ett initiativ inom Svenska Hästavelsförbundet för att öka medvetenheten och engagemanget hos våra ungdomar kring avel, exteriör samt skapa ett intresse för föreningsarbete. Ungdomsprojektet är inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS). HUS finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) genom totalisatoravtalet mellan staten och trav-/galoppsporten.

Vi kan även erbjuda utbildningsdelar inom föreningsteknik, styrelsearbete, föl, unghäst, hantering med mera

Kom gärna med förslag på innehåll, upplägg, tid och plats så skall vi  i möjligaste mån hjälpa till att sy ihop något bra för er.

Vi svarar gärna på frågor om vad vi har att erbjuda inom årets projekt, hör av er till nån av oss i arbetsgruppen för Avelsprojektet:

Petra Alm                                      T: 0511-441 883                            petra@svehast.se

Kåre Gustafson                           T: 0705-55 04 63                        ordforande@nordsvensken.org

Lennart Gustavsson                  T: 0325-421 63                             ardenner.lg@gmail.com

Titti Jöngren                                 T: 0736-29 77 71                         titti.jongren@grindtorpsgard.se