Ungdomsråd

Ungdomsrådet ska verka för att föra in ungas perspektiv dvs. ungas kunskaper och erfarenheter, inom hela SHs verksamhet. De ska stimulera ungas engagemang och utveckling samt verka för en ökad medlemsanslutning av unga i våra medlemsföreningar. Ungdomsrådet är de unga inom avels-Sveriges röst och ska föra deras talan.

Vi kommer i år att jobba med ungdomsaktiviteter både inom de egna föreningarna och hos SH, vi ska medverka och synas på stora evenemang och vi ska genom bla Young Handler-rosetter och visningstävlingar jobba för ett intresse för avel och exteriörbedömning hos unga.

 

Under 2019 ingår följande personer i ungdomsrådet:

Ordförande
Sofia Martinsson (nordsvensk) adj. styrelsen.
Läs mer här

 

Vice ordförande
Emma Kjellman (shetland) adj. styrelsen.
Läs mer här
                    

Övriga ledamöter

Alma Hedskog (welsh).
Läs mer här

Alisa Kurkinen (kaspisk häst)
Läs mer här

Lovisa Mann (american curly)
Läs mer här
Sofia Norgren
Läs mer här
Frida Grongstad
Läs mer här
Hanna Svensson
Läs mer här
Lovisa Olausson
 
 
                          

Om du önskar ta kontakt med ungdomsrådet mejlar du till ungdomsradet@svehast.se

 
                    
 
 Ungdomsprojektet är ett initiativ inom Svenska Hästavelsförbundet (SH) för att öka medvetenheten och engagemanget hos våra ungdomar kring avel och exteriör samt skapa ett intresse för föreningsarbete. Ungdomsprojektet är inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS).

HUS finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) genom totalisatoravtalet mellan staten och trav-/galoppsporten. Av HNS ekonomiska medel avsätts varje år ett belopp för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar.

 

Foto Therese Hübner