Fölstipendium

Känner du en avelsintresserad ungdom? Som engagerar sig i ditt dräktiga sto? Eller är du själv ung med ett avelsintresse? Detta är ett stipendium från Svenska Hästavelsförbundet för unga med avelsintresse.

Fotograf: Therese Hubner

Kriterier:

  • Stipendiet kan sökas av unga upp till och med 26 år som är delaktiga i ett sto (ägande är inte ett krav) som har eller ska få föl 2021. Du kan även nominera en engagerad ungdom som uppfyller kriterierna.
  • Stipendiet kan sökas där stoet och hingsten är av en ras som ingår i Svenska Hästavelsförbundets medlemsföreningar. Ett renrasigt sto som är dräktig eller har fölat med en hingst som är godkänd enligt rasvisa krav. Se lista över SH’s medlemsföreningar här och vilka raser som ingår här.
  • Stipendiet är på 500:- och delas ut till två ungdomar som är avelsintresserade och delaktiga i det dräktiga stoet/fölet. Motivera koppling till stoet och hur den unga är intresserad och delaktig.

Ansök eller nominera senast den 30 april till ungdomsradet@svehast.se märk ditt mail med ”fölstipendium” Ditt mail behöver innehålla namn, ålder och adress på den nominerade/sökande. Motivera den ungas avelsintresse och koppling till stoet/fölet samt redovisa vilket sto det gäller och vilken hingst hon är betäckt med. 

Stipendiet finansieras genom SHs ungdomsprojekt som är inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2021 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Varukorg

SH på Instagram

© 2016-2020 Svenska Hästavelsförbundet. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram