Hästnäringens Unga Ledare 2021

Unga är avelns framtid! Hästnäringens Unga Ledare - HUL, är hästnäringens egna ledarskapsprogram där unga får utbildning, möjlighet till egen utveckling och ett brett nätverk med andra unga. Vi är så glada att kunna presentera årets deltagare via oss på Svenska Hästavelsförbundet i de utbildningar som erbjuds via HUL.

HUL Grundprogram

HUL Grundprogram genomfördes under mars 2021. Fyra ungdomar från oss på Svenska Hästavelsförbundet gick utbildningen tillsammans med andra unga från hästnäringens organisationer. Det är en möjlighet för ungdomar att utvecklas inom ledarskap och få kunskap om andra föreningar och organisationer inom hästnäringen och de får chans till ett brett nätverk med andra unga och engagerade. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerande närverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Freja Soleskog

"Jag tycker att det känns väldigt bra att gå HUL Grundprogram! Vi får lära oss hur vi kan tänka och agera som ledare i olika typer av grupper och föreningar vilket är väldigt lärorikt och roligt. Det är roligt att träffa andra ungdomar som alla är intresserade av hästar men på olika sätt, vilket gör att man kan få nya perspektiv på olika frågor men även nya kontakter från andra föreningar. Jag skulle gärna vilja lära mig mer om ledarskap i framtiden." säger Freja Soleskog om utbildningen.

Deltagare i HUL Grundprogram;

Emma Karlsson, presentation hittar du här (länk)
Emanuel Nilsson, presentation hittar du här (länk)
Freja Soleskog, presentation hittar du här (länk)
Indra Törnqvist, presentation hittar du här (länk)

Stora HUL Ledarskapsprogram

Stora HUL Ledarskapsprogram är en mer omfattande ledarskapsutbildning som sträcker sig över hela året. Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Emma och Tilde är de två ungdomar som representerar Svenska Hästavelsförbundet under utbildningen.

"Efter att ha gått HUL grund känner jag att jag har en bra grund både för att engagera mig mer i avelsorganisation, och att kunna fortsätta utbilda mig med Stora HUL som börjar nu till våren. Efter stora HUL så hoppas jag besitta den kunskap som kommer underlätta för mig för att få vara med och påverka mer i avelsorganisation. Men jag ser framför allt fram emot att få nya kontakter samt ett större kontaktnät med lika brinnande engagemang för hästen som jag har.” säger Emma Karlsson som först gått HUL Grundprogram och nu fortsätter med stora HUL Ledarskapsprogram.

Deltagare i stora HUL Ledarskapsprogram;

Emma Karlsson, presentation hittar du här (länk)
Tilde Stenberg, presentation hittar du här (länk)

Tilde Stenberg

Om du är intresserad av utbildningarna finns mer information på https://hastnaringen.se/det-har-gor-vi/attraktiv-hastnaring/hastnaringens-unga-ledare/

HUL Grundprogram och Ledarskapsprogram är ett projekt inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2021 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Varukorg

Senaste inläggen

SH på Instagram

© 2016-2020 Svenska Hästavelsförbundet. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram