Digital visningsklass

Med anledning av Corona Covid-19 kommer visningsklasserna på sommarens premieringar inte att kunna genomföras. Vi vill ändå att ni alla ska få en chans till att visa upp era kunskaper och vi vill främja riksidrottsförbundets riktlinjer om att barn och ungdomar ska bedriva fysisk aktivitet, gärna utomhus. Vad kan då vara bättre än att träna med sin häst!

Vi har därför valt att genomföra visningsklasserna digitalt och börjar med att öppna upp ett träningstillfälle där ni visar när ni tränar på att visa häst vid hand. Framöver öppnar vi eventuellt upp för att även bedömas och tävla (för den som vill) i “visa häst vid hand”.

Tagga gärna era träningar med #digitalvisningsklass2020 om ni laddar upp de på era sociala medier

Så här gör du för att delta:

 1. Läs instruktionerna om hur du visar häst vid hand (länk pdf)
 2. Se film om hur du visar häst vid hand (länk Youtube)
 3. Filma när du visar din häst vid hand, filmens längd får vara max 2 min och ska vara i liggande format. Tänk på att hela hästen och visaren ska synas i bild, filma hästen från sidan, ett avstånd på 5 m brukar vara lagom. Filmaren står stilla på sin plats under hela filmningen. Filma momenten i följande ordning: uppställning, skritt fram och tillbaka (minst 15 meter), trav fram och tillbaka (minst 15 meter) och sen uppställning igen. Blir inte filmen helt korrekt gör det inget, det viktiga nu är att ni tränar med er häst och att ni har roligt!
 4. Fyll i anmälningsformuläret, uppgifter med * är obligatoriska.
 5. För att skicka din film så anger du länken till din film i fältet i formuläret. Du kan antingen ladda upp din film till ditt YouTube-konto och lägga in delningslänken till den här. Eller så använder du tjänsten WeTransfer för att skicka din film och bild, då lägger du in hämtningslänken som du får i mailet som WeTransfer skickar till dig när du laddat upp dina filer.
 6. Ladda upp ett foto på dig och din häst när ni tränar i att visa häst vid hand (fotot får vara max 2 MB). Om fotot du har är för stort kan du ta en skärmdump av det och ladda upp istället.

Alla som deltar får en deltagarrosett och en liten present på posten.

Sista dag för att delta är 31/8-2020. 

 


Anmäl till digital visningklass

 • Information om visaren

 • Information om hästen

 • Digital visningsklass

 • Ladda upp din film till YouTube eller liknande tjänst och klistra sedan in länken till filmen i detta fält.
 • Maximal filstorlek är 2 MB.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 


 

Digital visningsklass sker inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2019 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se