Digital visningsklass

STÄNGT FÖR DENNA GÅNG !! - Digital visningsklass hösten 2022.

Ungdomar upp till och med 26 år (född - 1996) kan delta i tävlingen genom att skicka in en film enligt anvisningar nedan. Alla raser får vara med, även okända och korsningar! Vid mycket starter kommer rosett och pris att delas ut till max 1 häst/visare, men man får gärna anmäla fler hästar och får då protokoll och chans till final med alla. I visningsklass bedöms visaren och man får tips och råd om vad man kan göra bättre. Poäng mellan 1-5 sätts på varje punkt för er som deltar i klass 11 och 12! (Ingen poäng sätts på "visning på ring", denna punkt är struken).

Anmäl och skicka in din film senast 6 november. Alla deltagare får rosett och protokoll hemskickat efter bedömningen som sker med början i vecka 45. Finalisterna kommer att bedömas i december (ingen ny film behöver skickas in). Meddelande om vilka som gått vidare till final kommer att presenteras på hemsida och sociala medier tidigast i vecka 46! Finalisterna bedöms sen i en egen klass i början av december!

Alla som deltagit i visningsklass på en sommarpremiering (sommaren 2022) är direktkvalificerade att anmäla till finalklassen (klass 13) där de tävlar mot de tre-fem bästa som går vidare i respektive ålderskategori från klass 11 och 12. Även ni skall skicka in film, men ni går direkt till finalen så det är ok med ungefär en vecka senare, 13 november!

Vid frågor, mejla sh@svehast.se eller petra@svehast.se!

Kostnad

Klassen är är kostnadsfri då det är ett delprojekt i ungdomsprojektet 2022 med finansiering via HUS, Hästnäringens ungdomssatsning.

Domare

Lennart Gustavsson, grundomgången

Protokoll

Bedömning enligt protokoll för visningsklass. Finns här

Rosett

Speciell visningsklassrosett skickas till alla deltagare.

Så här gör du för att delta:

 1. Läs instruktionerna om hur du visar häst vid hand (länk pdf)
 2. Se film om hur du visar häst vid hand (länk Youtube)
 3. Filma när du visar din häst vid hand, filmens längd får vara max 2 min och ska vara i liggande format. Tänk på att hela hästen och visaren ska synas i bild, filma hästen från sidan, ett avstånd på 5 m brukar vara lagom. Filmaren står stilla på sin plats under hela filmningen. Filma momenten i följande ordning: uppställning, skritt fram och tillbaka (minst 15 meter), trav fram och tillbaka (minst 15 meter) och sen uppställning igen. Tänk på att även hjälm, klädsel och puts av hästen spelar roll när man tävlar i visningsklass.
 4. Fyll i anmälningsformuläret, uppgifter med * är obligatoriska.
 5. För att skicka din film så anger du länken till din film i fältet i formuläret. Du kan antingen ladda upp din film till ditt YouTube-konto och lägga in delningslänken till den här. Eller så använder du tjänsten WeTransfer för att skicka din film och bild, då lägger du in hämtningslänken som du får i mailet som WeTransfer skickar till dig när du laddat upp dina filer.
 6. Ladda upp ett foto på dig och din häst när ni tränar i att visa häst vid hand (fotot får vara max 2 MB). Om fotot du har är för stort kan du ta en skärmdump av det och ladda upp istället.
 7. Tagga gärna era träningar med #digitalvisningsklass2022 om ni laddar upp på era sociala medier

Vid frågor

Mejl: petra@svehast.se
Tel: 0511-441 881

Klass 10: 0–11 år: omdöme men ej poäng eller rangering
Klass 11: 12–17 år: poängbedömning, 3–5 går vidare till final
Klass 12: 18–26 år: poängbedömning, 3-5 går vidare till final
Klass 13: endast direktkvalificerade deltagare från sommarpremiering, alla åldrar anmäler här (så delar vi upp dem i rätt ålderskategori)


Anmäl till digital visningklass

 • Information om visaren

 • Information om hästen

 • Digital visningsklass

 • Ladda upp din film till YouTube eller liknande tjänst och klistra sedan in länken till filmen i detta fält.
 • Max filstorlek: 64 MB.
  Maximal filstorlek är 2 MB.
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.


Digital visningsklass sker inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2022 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Varukorg

Senaste inläggen

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram