Young Handler Award


Varje förening eller organisation kan ansöka om att få Young Handler-rosetter till sitt officiella arrangemang även under 2019. Rosetterna får gärna hämtas på vårt kansli i Skara, annars skickar vi dem. Meddela oss minst en vecka i förväg men skicka gärna en intresseanmälan ännu tidigare för att vi ska kunna beräkna antalet rosetter som behövs.
Rosetter som inte delats ut ska skickas tillbaka om inte annat är överenskommet. Fattas det rosetter på plats, skicka oss en lista med namn och adresser så skickar vi ut rosett i efterhand!

En rosett per visad häst delas ut till alla visare upp till och med 26 år.
Föreningen/organisationen skall marknadsföra Young Handler-projektet i katalogen, på hemsida eller facebook och på plats i sekretariatet. Texter och information om projektet får ni från SHs kansli.

Uppmana de unga visarna att fota sin häst och tagga fotot, se nedan. Det går även bra att skicka foto och info om ekipaget till SH. Alla foton som kommer in till oss eller hashtaggas kan komma att användas på SHs hemsida och facebook under året.

Visa gärna att du fått utmärkelsen Young Handler Award genom att ta ett foto och publicera på Instagram eller Facebook. Skriv namnet på den visade hästen och vilken plats samt märk inlägget med de hashtags som stämmer:
#younghandleraward #svehast #svenskahästavelsförbundet #sommarpremiering #horsesmadeinsweden #dinras/förening

Genom att tagga inlägget med dessa hashtags är du också med i tävlingen Young Handler Trophy som SH arrangerar under året. Vid årets slut kommer bland annat meste visare att premieras.


2019 års pristagare

Bilden kan innehÃ¥lla: 2 personer, personer som ler, personer som stÃ¥r, häst och utomhusFrån vänster: Elsa Ottosson, Frida Kjellman, Emma Kjellman

 

Åldersgrupp 2000-1992, topp 3   Därefter:

1. Emma Kjellman, 18 år, med 33 visningar
Emma har även ställt upp i Visningsklass, där hon slutligen tog hem segern i finalen under Sweden International Horse Show. Emma Kjellman sitter med i SH:s ungdomsråd som verkar för att föra in ungas perspektiv, kunskaper och erfarenheter inom hela SHs verksamhet och hon har arrangerat aktiviteter med och för ungdomar under året.

2. Elisa Thorell, 26 år, med 14 visningar
3. Sissel Tornerup, 20, med 13 visningar

 

4. Karolina Erlandsson, 19 år, med 12 visningar

5. Fredrika Schönström, 25 år, med 10 visningar
6. Nina Nykvist, 19 år, med 9 visningar

 

Åldersgrupp 2001-2006, topp 3   Därefter:

1. Frida Kjellman, 15 år, med 26 visningar
Frida är en rutinerad visare och bor i Teckomatorp där familjen driver Sandbacka stuteri. Frida är aktiv i SHs Ungdomsråd, har arrangerat aktiviteter av och med ungdomar under året och har även ställt upp i Visningsklass med fina resultat.

2. Alma Hedskog, 17 år, med 14 visningar
3. Yasmine Tuvesson, 14 år, med 12 visningar

 

4. Wida Jonasson, 12 år, med 11 visningar
5. My Rautio, 16 år, med 10 visningar

Åldersgrupp 2007-2012, topp 3   Därefter:

1. Elsa Ottosson, 11 år
Elsa toppade ålderskategorin födda 2007–2012 med hela 18 visningar i ordinarie klass. Hon har också visat 2 gånger i ”Visningsklass” med fina resultat. Elsa är 11 år och bor i Örebro, Odensbacken. Under året visade hon shetlandsponnyerna Isidor, Spirit´s Blue Suede Shoes, Smedens Axl Rose samt Hazel Rose. Och även Gotlandsrussen Pejnarve Etosha och Rågsvedens Fao.

2. Juliette Carrasco, 10 år
3. Moa Axelsson, 8 år

 

Hanna Blomgren, 8 år
Viktor Janson, 7 år
Vilgot Janson, 6 år
Colin Eklund, 10 år
Othilia Hedeland, 11 år
Amanda Rönnlund, 10 år
Lilly Carrasco, 6 år
Nova Larsson, 9 år

 


Young Handler Award är ett initiativ i ungdomsprojektet inom Svenska Hästavelsförbundet (SH) för att öka medvetenheten och engagemanget hos våra ungdomar kring avel och exteriör. Ungdomsprojektet är inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS).
HUS finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS) genom totalisatoravtalet mellan staten och trav-/galoppsporten. Av HNS ekonomiska medel avsätts varje år ett belopp för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar.