Visningsklass

Informationsbroschyr om bedömning och utförande av visningsklass: Länk (pdf)

Bedömningsprotokoll för visare i klass 10: Länk (pdf)

Bedömningsprotokoll för visare i klass 11 & 12: Länk (pdf)

Ny tävlingsform, VISNINGSKLASS på SH:s sommarpremiering: Länk (pdf)

 

2019

Information om kvarts- och semifinaler för VISNINGSKLASS 2019: Klicka här för mer info

Finalister Klass 11

Leandra Komp Lindgren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leandra är 14 år och bor i Uppsala. Hon vann sin guldbiljett på delfinalen i Ludvika.

Leandra går just nu i årkurs 8 i Uppsala samtidigt som hon har 5st egna hästar. De största intressena är hoppning, dressyr och frihetsdressyr. Hon har tidigare varit med på 2st sommarpremieringar med sin Shetlands-valack och Shetlands-sto. Förutom sitt stora hästintresse tävlar hon även i cheerleading och tycker att det är mycket roligt med trampolin.

Målet med att visa häst är att utvecklas mer inom avel och hästens exteriör, samt att ställa ut sitt Shetlands-sto då tanken är att hon ska användas inom avel.

Freja Soleskog

 

 

 

 

 

 

 

 

Freja är 16 år och bor i Tranås, där hon deltog i delfinalen och vann sin guldbiljett.

Freja går första året på Vretagymnasiet och läser natur med inriktning lantbruk. Tillsammans med sin mamma föder hon upp shetlandsponnyer och har dessutom 2st fjordhästar. Freja har visat häst i cirka 4 år och tycker att visningsklasserna har varit väldigt lärorika. Förutom att vara i stallet tycker hon om att umgås med vänner.

Målet med att visa häst är att kunna visa hästar på bästa möjliga vis, så att de får en korrekt bedömning på utställningar.

I framtiden vill Freja ta över familjegården och fortsätta med att föda upp shetlandsponnyer.

Nicole Sink

 

 

 

 

 

 

 

 

Nicole är 17 år och bor på Gotland. Hon deltog i delfinalen på Gotland där hon vann sin guldbiljett.

Just nu går hon naturbruksgymnasium med inriktning häst. Nicole har en egen SWB-valack som heter Apache och är 183cm i mankhöjd! Fokuset för ekipaget ligger på dressyren. Djurintresset är stort, förutom häst har Nicole 3st katter och planerar att skaffa hund nästa år.

Nicole har inga tidigare erfarenheter av att visa häst vid hand, men hann öva några gånger inför delfinalen. Hon fortsätter gärna visa häst då det är något hon tycker är roligt, och har fått i uppgift att visa unghästarna i stallet i framtiden.

 

Wida Jonasson

 

 

 

 

 

Wida är 13 år och bor i Blekinge. Hon vann sin guldbiljett under delfinalen i Ängelholm.

Wida går just nu årkurs 7 samtidigt som hon håller på med ponnytrav och att visa häst. Hemma har hon shetlandsponnyer som hon hjälper sina föräldrar att visa på utställning och premiering.

Målet med att visa häst är att vara lika bra oavsett vilken häst eller ras som visas. I framtiden vill hon visa föl och hingstar samt kvala sina egna ponnyer på travet.

 

Finalister Klass 12

Alma Nilsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alma är 19 år och bor i Dalarna. Guldbiljetten vann hon på delfinalen i Ludvika.

Alma jobbar som kundmottagare på en husvagn- och husbilsbutik i Ludvika. Hon har en egen häst, en Oldenburgare vid namn Benedetto. De riktar in sig på hoppning och dressyr och målet är att fortsätta träna, tävla och framförallt ha roligt ihop.

Alma har ingen större tidigare erfarenhet av att visa häst, men hon tycker att det är väldigt roligt. Målet med att visa häst är att fortsätta lära sig. I framtiden vill hon visa olika typer av hästar.

 

Vera Hultman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vera är 18 år och bor strax utanför Tranås, där hon även deltog i delfinalen och vann sin guldbiljett.

Vera går just nu sista året på naturvetenskapsprogrammet i Tranås. Förutom att hon pluggar mycket och umgås med vänner har Vera en SWB-valack på lån som hon rider och sköter om.

Vera har inga tidigare erfarenheter av att visa häst utan delfinalen i Tranås var hennes första gång. Som mål med att visa häst planerar hon att visa ridskolans russ-sto på sommarpremiering. I framtiden skulle hon även vilja visa sina egna hästar.  

Vera har tänkt läsa till hippolog eller veterinär, att det ska handla om djur är i alla fall säkert.

 

Emma Kjellman

 

 

 

 

 

 

 

 

Emma är 19 år och bor i Skåne. Guldbiljetten vann hon när hon deltog i delfinalen i Ängelholm.

Emma tog studenten i våras efter att ha läst naturvetenskap med inriktning på djursjukvård-häst. Just nu jobbar hon som vårdbiträde inom äldreomsorgen. Emma är uppvuxen bland shetlandsponnyerna men har just nu en New Forest som är hennes ridhäst.

Emma har visat häst sen hon var 7 år, då hon visade i sin första handlerklass. Målet med att visa häst är att lära sig så mycket som möjligt.

I framtiden vill Emma gå ur universitetet som examinerad veterinär, vilket är hennes drömyrke.

 

 

2018

Information om kvarts- och semifinaler för VISNINGSKLASS 2018: Klicka här för mer info

Här kan man läsa referatet från Visningsklassens final under Sweden International Horse Show 2018!