Visningsklass

2023 har vi haft totalt 25 startande ungdomar i visningsklass på en sommarpremiering, fördelat på 14 platser. Welsh (Welsh M, Welsh P, Welsh C) är den ras som flest deltagare har visat och shetlandsponny hamnar på andra plats. Vilka som har placerat sig i topp kommer vi att presentera inom kort!

Information 2023: Visningsklassen är från och med 2022 öppen för deltagare från 7 år upp till och med 26 år, födelseår mellan 1997 och 2016. Samtliga deltagare får rosett för sin visning.

Deltagare under 7 år kommer även 2023 att ges möjlighet att delta digitalt, dvs skicka in film till SH’s kansli när de visar häst vid hand hemma och får då också protokoll, feedback samt rosett för sin visning. Formuläret finns redan nu under digital visningsklass!

När du ska anmäla till visningsklass på sommarpremieringarna 2023 så heter den klass 20 i propositionen.

Hästen måste vara visningsberättigad enligt SH:s Regler och Anvisningar.

Det är inte tillåtet att visa hingst i visningsklass. 

Anvisningar för visningsklasss:
Länk till anvisningar

Protokoll visningsklass:
Länk till protokoll

Visningsklass är en egen klass för ungdomar där du får en chans att få feedback på din visning, veta vad du gör bra och vad du kan utveckla! Det är alltså visaren och inte hästen som bedöms. Du kan delta i visningsklass med samma häst som du visar exteriört i annan klass på sommarpremieringen, eller bara anmäla dig till visningsklass.

Genom att träna och utveckla din visning så ger du också hästen bättre förutsättningar att få en rättvis bedömning!

Informationsbroschyr om bedömning och utförande av visningsklass: Länk (pdf)

Bedömningsprotokoll för sommarpremieringarna klass 20: Länk (pdf)

Varukorg

Senaste inläggen

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram