Hästnäringens Unga Ledare 2023

Jennifer Hansson från Nordsvenska Hästen Gävleborg och Emilina Hagdahl från Exmoorponnysällskapet antagna till Hästnäringens Unga Ledare!

Läs mer om Jennifer här

Emilinas presentation hittar du här

HUL Utbildning steg 2 – Utbildningen vänder sig till dig som är 18-26 år och är intresserad av vara med och utveckla ungdomsverksamheten inom din egen organisation.

Innehåll: https://hastnaringen.se/dokument/kursplan-hul-2023/

Ansökan och antagning
Anmälan sker till ungdomsansvarig petra@svehast.se och ska vara inlämnad senast den 25 januari. Det är respektive organisation som väljer ut deltagarna. Besked om antagning och information om utbildningen kommer senast 31 januari. Utbildningen är kostnadsfri

HUL 2022

Hästnäringens Unga Ledare - HUL , är hästnäringens egna ledarskapsprogram där unga får utbildning, möjlighet till egen utveckling och ett brett nätverk med andra unga. Nu är utbildningen för 2022 igång, och ger ungdomar mellan 15-20 år chansen att lära sig mer om ledarskap, föreningar och organisationer!

HUL Grundprogram

Ansökan för HUL Grundprogram 2022 är nu stängd och vi har två ungdomar som representerar Svenska Hästavelsförbundet. Här får ungdomarna chansen att träffa nya vänner, lära sig mer om hästnäringen och utöka sitt nätverk!

Vad innebär då HUL Grundprogram? Jo, det är en möjlighet för dig som ungdom att utvecklas inom ledarskap och få kunskap om andra föreningar och organisationer inom hästnäringen och du får chans till ett brett nätverk med andra unga och engagerade. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerande närverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen. Efter slutförd kurs har du goda grundkunskaper för att söka vidare till HUL.

Utbildningen genomförs under våren 2022 med två digitala träffar á 2,5 timmar vardera samt vid en fysisk träff. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t ex analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc.

Deltagare i HUL Grundprogram 2022;

Emilina Hagdahl, presentation hittar du här (länk)
Elsa Lindbäck, presentation hittar du här (länk)

Emilina Hagdahl
Elsa Lindbäck

Läs mer om HUL Grundprogram här https://hastnaringen.se/sok-till-ledarskapsutbildningen-hastnaringens-unga-ledare/

HUL Grundprogram 2021 genomfördes under mars. Fyra ungdomar från oss på Svenska Hästavelsförbundet gick utbildningen tillsammans med andra unga från hästnäringens organisationer. Det är en möjlighet för ungdomar att utvecklas inom ledarskap och få kunskap om andra föreningar och organisationer inom hästnäringen och de får chans till ett brett nätverk med andra unga och engagerade. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerande närverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Freja Soleskog

"Jag tycker att det känns väldigt bra att gå HUL Grundprogram! Vi får lära oss hur vi kan tänka och agera som ledare i olika typer av grupper och föreningar vilket är väldigt lärorikt och roligt. Det är roligt att träffa andra ungdomar som alla är intresserade av hästar men på olika sätt, vilket gör att man kan få nya perspektiv på olika frågor men även nya kontakter från andra föreningar. Jag skulle gärna vilja lära mig mer om ledarskap i framtiden." säger Freja Soleskog om utbildningen.

Deltagare i HUL Grundprogram 2021;

Emma Karlsson, presentation hittar du här (länk)
Emanuel Nilsson, presentation hittar du här (länk)
Freja Soleskog, presentation hittar du här (länk)
Indra Törnqvist, presentation hittar du här (länk)

Stora HUL Ledarskapsprogram

Stora HUL Ledarskapsprogram är en mer omfattande ledarskapsutbildning som sträcker sig över hela året. Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Emma och Tilde är de två ungdomar som har representerat Svenska Hästavelsförbundet under utbildningen 2021.

"Efter att ha gått HUL grund känner jag att jag har en bra grund både för att engagera mig mer i avelsorganisation, och att kunna fortsätta utbilda mig med Stora HUL som börjar nu till våren. Efter stora HUL så hoppas jag besitta den kunskap som kommer underlätta för mig för att få vara med och påverka mer i avelsorganisation. Men jag ser framför allt fram emot att få nya kontakter samt ett större kontaktnät med lika brinnande engagemang för hästen som jag har.” säger Emma Karlsson som först gått HUL Grundprogram och fortsatte med stora HUL Ledarskapsprogram.

Deltagare i stora HUL Ledarskapsprogram 2021;

Emma Karlsson, presentation hittar du här (länk)
Tilde Stenberg, presentation hittar du här (länk)

Tilde Stenberg

Om du är intresserad av utbildningarna finns mer information på https://hastnaringen.se/det-har-gor-vi/attraktiv-hastnaring/hastnaringens-unga-ledare/

HUL Grundprogram och Ledarskapsprogram är ett projekt inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2021 har HNS avsatt närmare 5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Varukorg

Senaste inläggen

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram