Vilka uppgifter finns i Blå Basen?

För att hitta information i Blå Basen finns flera sökingångar:

Sökingångar
Sök via hästens namn
Du kan filtrera ditt sökresultat genom att ange villkor för om stavningen ska vara exakt, börja på eller om namnet ska innehålla ett visst ord.
Du kan också ytterligare filtrera genom att ange födelseår eller ras.

Sök via nummer
Du kan söka på ett nummer kopplat till en individ. Det kan vara hästens svenska registreringsnummer (utan bindestreck), UELN eller ett microchip.

Sök via stamboksnummer
Om hästen är införd i en riksstambok kan du även söka fram en häst via detta nummer. Du kan söka på ett specifikt nummer eller välja att få fram flera hästar genom att söka på ett intervall i stamboken som du valt.
Ovanstående sökningar görs via startsidan: http://www.blabasen.se/sh/SokHast

Sök resultatlistor från ett evenemang
För att få fram resultat från exteriörbedömningar, avelsvärderingar för hingstar, treårstest eller kvalitetsbedömningar går du in på denna sida:
http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=sok_ev_1

Välj typ av evenemang och önskat år så får du en lista över evenemang av den valda typen sorterade i datumordning.

Sök resultat med fler parametrar
Via denna sida kan du kombinera flera parametrar för att få fram resultat, t.ex. vilka hästar av en viss ålder i en viss ras som deltagit på evenemang:
http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=resultat_1

Hästinformation
När du valt en häst visas övergripande information som namn, födelseår och ras överst på sidan och sedan visas stamtavlan i 5 led.
Om informationen i något led inte är inlagd i databasen visas texten Ej registrerad.

Under fliken Pass & nummer visas uppgift om hästens registreringsnummer, UELN, eventuella andra nummer som hästen har. Här visas också information om passet om passet är utfärdat i Blå Basen eller om hästen har ett utländskt pass som är tilläggsregistrerat.

Under fliken Mått & hälsa visas de mått som finns registrerade på hästen, liksom uppgift om hälsotestresultat.

Fliken Resultat visar resultat från bedömningar där hästen deltagit. Här finns också länk till resultatlista för samtliga hästar som deltog på samma evenemang.

Om hästen har tävlingsresultat visas även de här.
Ponnytravresultat hämtas en gång om året från Svensk Travsport. Resultat från Svenska Ridsportförbundets Tävlingsdatabas (Tdb) hämtas en gång i veckan, förutsatt att hästens registreringsnummer finns angivet i Tdb och att hästen tillhör en ras som avtalat med oss om resultathämtning. Resultat från brukstävlingar läggs in löpande allt eftersom arrangören rapporterar till oss.

Under fliken Avelsvärdering anges beslut om avelsvärdeklasser och för hingstar även resultatet från avelsvärderingar där de deltagit.

Avkommor listas per födelseår i alfabetsordning. Här finns också undermeny där man kan se samlade resultat för vissa typer av evenemang för avkommorna.

Under fliken Betäckningar kan du se samtliga betäckningar som är inrapporterade för hästen, och resultatet av dessa. Det är stoägaren som ska se till att resultatet av betäckningen rapporteras in i databasen.

Slutligen finns under fliken Boxskyltar möjlighet att skriva ut boxskylt till den aktuella hästen.

Varukorg

Senaste inläggen

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram