Viktig information

Regler

På en sommarpremiering bedöms hästens exteriör mot den rasbeskrivning som finns för den aktuella rasen. I de fall en avelsvärdering äger rum samtidigt som den exteriöra bedömningen framgår de kraven i storeglementet.

  • Storeglemente för de raser där SH är avelsorganisation: Länk. För övriga raser hänvisas till avelsorganisationen.

Vad som sker på sommarpremieringsplatsen, vilka hästar som får delta osv kan du läsa här:

  • Regler och anvisningar för sommarpremieringar. Kommer snart

Årets sommarpremieringar

Här hittar du 2020 års sommarpremieringsplatser och datum: Länk

På premieringsplatsen

När du anländer till premieringsplatsen ska du anmäla dig i sekretariatet och där underteckna hästägarförsäkran innan du lastar ur din häst. Genom att underteckna hästägarförsäkran intygar du bland annat att hästen är väl hanterad och förberedd på sin uppgift samt att den under de tre senaste veckorna ej visat tecken som kan tyda på smittsam sjukdom eller har vistats i ett stall där smittsam sjukdom förekommit.

Det finns inga vaccinationskrav för att din häst ska få deltaga.

Föl ska visas i grimma, 1-åriga ston och valacker får visas i grimma, övriga hästar ska visas i ett väl anpassat träns med bett. Hingstar ska visas i träns med bett och kindkedja (rasvisa bestämmelser kan förekomma). Det är tillåtet för visaren att ha med sig spö under visningen. Du kan ta hjälp av en så kallad piskförare som går/springer snett bakom hästen för att hjälpa dig driva hästen så att den bättre visar sina gångarter. Hingstar ska visas av person som är 16 år eller äldre.

Hästar till salu

Via denna länk kan du se vilka hästar som är till salu och anmälda till en sommarpremiering.