Viktig information

Information om sommarpremieringarna 2021 med anledning av Corona (covid-19).

Uppdaterat 2021-03-24

På grund av rådande förhållanden gällande Corona (covid-19) har vi ett annat upplägg för sommarpremieringarna. Detta ställer särskilda krav på både arrangörer, anläggning, funktionärer och hästägare.

I år håller vi alla klasser öppna. Vid varje premieringstillfälle har vi ett maxantal på 60 anmälda hästar uppdelat i block om max 15 hästar.

Ston som kan tilldelas avelsdiplom (3-åriga ston, för vissa raser gäller 4 år) samt ston som ska stambokföras kommer ha förtur. Vid överskridet maxantal (60 st) förbehåller sig SH rätten att avgöra vilka hästar som ska flyttas till annan premieringsplats. En eventuell flytt sker i samråd med hästägaren.

Premieringsdagen kommer läggas upp i block med högst 15 hästar i varje block. Detta innebär uppehåll mellan varje block. Upplägget för varje dag styrs av antalet anmälda hästar.

Endast 2 personer/anmäld häst (eventuella barn inräknat) får komma in på premieringsområdet.

Känner du dig sjuk med symtom som t.ex. snuva, hosta, feber, halsont, muskel- och ledvärk, illamående och/eller huvudvärk ska du stanna hemma, detta gäller även om du bara känner dig lite sjuk.
Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus och tvätta händerna noga med tvål och vatten!

Premieringen kan komma att ställas in med mycket kort varsel.

 

Regler

På en sommarpremiering bedöms hästens exteriör mot den rasbeskrivning som finns för den aktuella rasen. I de fall en avelsvärdering äger rum samtidigt som den exteriöra bedömningen framgår de kraven i storeglementet.

  • Storeglemente för de raser där SH är avelsorganisation: Länk. För övriga raser hänvisas till avelsorganisationen.

Vad som sker på sommarpremieringsplatsen, vilka hästar som får delta osv kan du läsa här:

  • Regler och anvisningar för sommarpremieringar. Länk

Årets sommarpremieringar

Här hittar du 2021 års sommarpremieringsplatser och datum: Länk

På premieringsplatsen

När du anländer till premieringsplatsen ska du anmäla dig i sekretariatet och där underteckna hästägarförsäkran innan du lastar ur din häst. Genom att underteckna hästägarförsäkran intygar du bland annat att hästen är väl hanterad och förberedd på sin uppgift samt att den under de tre senaste veckorna ej visat tecken som kan tyda på smittsam sjukdom eller har vistats i ett stall där smittsam sjukdom förekommit.

Det finns inga vaccinationskrav för att din häst ska få deltaga.

Föl ska visas i grimma, 1-åriga ston och valacker får visas i grimma, övriga hästar ska visas i ett väl anpassat träns med bett. Hingstar ska visas i träns med bett och kindkedja (rasvisa bestämmelser kan förekomma). Det är tillåtet för visaren att ha med sig spö under visningen. Du kan ta hjälp av en så kallad piskförare som går/springer snett bakom hästen för att hjälpa dig driva hästen så att den bättre visar sina gångarter. Hingstar ska visas av person som är 16 år eller äldre.

Hästar till salu

Via denna länk kan du se vilka hästar som är till salu och anmälda till en sommarpremiering.

 

Varukorg

SH på Instagram

© 2016-2020 Svenska Hästavelsförbundet. All rights reserved. Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram