Hästivalen

Deltagande ekipage under Hästivalen 2019

American Curly-valacken Elvis! Fotograf: Björn Evans

 

Eva Billberg med Elvis, American Curly
Eva och Elvis återvänder i år till Hästivalen! Paret har också representerat sin rasförening flertalet gånger under både Sweden International Horse Show och Eurohorse.
Elvis är en allsidig ponny som tävlar hoppning, dressyr och fälttävlan. Han tränas även i westernridning, något som han tycker är väldigt roligt.
Det speciella med American Curly-hästen är att de är allergivänliga och de flesta som är känsliga tål att umgås med dom. Hästarna har en lockig päls som är som ull.

Veronika Johansson med Spirit, nordsvensk brukshäst
Veronika och hennes 16-årige valack Spirit deltar i Hästivalen för första gången, och kommer för publiken att visa upp utvalda delar av de westerngrenar de till vardags tränar och tävlar i. Ekipaget har kvalat in till finalen av Sveland Western Cup som en av de tio bästa i Sverige.
Maria Andersson med Gronus, nordsvensk brukshäst
Maria och den 4-åriga valacken gästar i år Hästivalen och kommer tillsammans att visa upp westerngrenar som utförs avsuttet, så kallat "in hand".

Familjen Kurkinen med Tuff, kaspisk häst och Almnäs Leopard, shetlandsponny
Systrarna Kurkinen kommer till Hästivalen för att visa hur Freestyle Reining går till! Med sig har de den kaspiska hästen Tuff och shetlandsponnyn Almnäs Leopard. 
Freestyle Reining är en tävlingsklass inom westernridning där ryttaren visar upp ett egenkomponerat program som ska innehålla vissa förutbestämda moment. Ryttaren klär ut sig och rider till temat ur en låt, och klassen bedöms efter precisionen på momenten samt klädsel och musik.

Anna Lagervall med Hilde van Meren-State, frieserhäst 
Anna och det 9-åriga stoet Hilde återvänder i år till Hästivalen som Svenska Frieserhästföreningens representant, och kommer att delta under SH:s rasparad.

Familjen Wremer med sina fjordhästar
Familjen Wremer i Broddetorp kan verkligen intyga att fjordhästen är en häst med många olika användningsområden. Marcus och Mia Wremer bedriver fritidslantbruk där hästarna används till all möjlig körning såsom skogskörning, lantbrukssysslor och vagnskörning. De kan anlitas till bröllopskörning med Victoriavagn och evenemangskörning med större Remmalagsvan.

Stall Liori med haflingers
Ett helt gäng med härliga haflingers kommer till Hästivalen för att visa upp en guldkantad kadrilj.

Deltagarna från Stall Liori!

 
Referat från tidigare år

Hästivalen 2018

Varukorg

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram