EM i Göteborg

EM i ridsport gick av stapeln i Göteborg 21-27 augusti. Det var en stor hästfest med tävlingar och aktiviteter på Ullevi, Heden och Slottsskogen. På Heden var det bland annat  Svenska Mässan och paddocken där uppvisningar hölls, samt möjligheter till att träffa hästar på nära håll i hagar. 

Från Svenska Hästavelsförbundets medlemsföreningar deltog:

Invigningen: 48 st deltagande hästar från 6 olika rasföreningar. SH’s representanter deltog genom hela showen och många ekipage återkom flera gånger i invigningsnumret. 

Heden: 30 st deltagande hästar från 12 olika rasföreningar i 32 olika paddockprogram, det visades alltifrån dressyruppvisning till trickträning, hoppning, körning, exteriör, western och mycket mer!

Öppet stall hölls i 11 timmar under helgen 25-27/8, stallet var fullt av besökare som ville klappa och veta mer om de olika hästraserna. Det var allt ifrån skolklasser till besökare till personal på plats. Det var mycket uppskattat och arrangören var väldigt nöjd.

På Heden, tävlingsbanan hade Svenska Hästavelsförbundet den 26/8 en uppvisning med rasparad och shownummer. 30 deltagande hästar från 15 olika rasföreningar gjorde de två timmarna på Heden till veckans mest sedda uppvisning enligt personalen.

På Facebook har vi lagt ut 69 inlägg rörande EM, och inläggen under enbart EM-veckan hade en räckvidd på 57 946 personer!

SVT var på plats och filmade ekipage från SH vid ett flertal tillfällen, bland annat Linda Nilsson och ardennern Torsten, Linda Fredenholm och tinkerhästen Harley förutom att de filmade och sände från paddockprogram och klapphagar.

Här nedan presenterar vi ekipagen som representerade Svenska Hästavelsförbundet och dess medlemsföreningar under olika evenemang och uppvisningar under EM-veckan.

Alla SHs medlemsföreningar erbjöd sina medlemmar som har svenskfödda hästar till salu att finnas med i en Saluhästlista som delades ut  i tryckt version i "Horses made in Sweden" montern (där även SH kommer att var på plats) under EM i Göteborg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Invigningen av EM genomfördes måndag den 21/8. De deltagande ekipagen från Svenska Hästavelsförbundets olika medlemsföreningar kan du läsa mer om nedan:

Föreningen Nordsvenska Hästen, Team Eloge, läs mer här

Föreningen Nordsvenska Hästen, Mathias Stern, läs mer här

Föreningen Nordsvenska Hästen, Ulf Magnusson och Emma Norén, läs mer här

Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen, Linda Nilsson, läs mer här

Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen, Niklas Spetz, läs mer här

Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen, Helen Johansson, läs mer här

Avelsföreningen Svenska Ardennerhästen, Yvonne Augustsson, läs mer här

Svenska Russavelsföreningen, Helene Lagerström, läs mer här

Svenska Connemarasällskapet och Svenska Welshponny & Cobföreningen Johanna Sällberg, läs mer här

 

Olika rasföreningar visade upp sig i paddocken på Svenska Mässan, Heden. Nedan finns paddockprogrammet med kortare presentationer av ekipagen dag för dag:

Måndag 21/8: programpunkter hittar du här (länk)

Tisdag 22/8: programpunkter hittar du här (länk)

Onsdag 23/8: programpunkter hittar du här (länk)

Torsdag 24/8: programpunkter hittar du här (länk)

Fredag 25/8: programpunkter hittar du här (länk)

Lördag 26/8: programpunkter hittar du här (länk)

Söndag 27/8: programpunkter hittar du här (länk)

 

 

Varukorg

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram