Digital föreläsning - matchning av häst och människa

16 januari, 2024

Välkomna att delta i den digitala föreläsningen via Teams torsdagen den 25 januari kl 18:30 med Malin Axel Nilsson från Hästologen:

Köpa och sälja häst - hur matchning av häst och människa är nyckeln till god hästvälfärd och ett gott samspel. Ska du köpa eller sälja häst? Hur kan jag som säljare beskriva min häst i en annons? Vad bör jag som köpare ta reda på om mig själv innan hästletande? Är du intresserad av samspelet och kommunikationen mellan dig och din häst? Vilka kombinationer av människors personlighet och hästens temperament är det egentligen som matchar eller inte matchar? Och vad påverkar detta?

Malin Axel-Nilsson är doktor i etologi och husdjursvetenskap med specialkompetens inom hästens beteende. Hon har skrivit en doktorsavhandling om samspelet mellan häst och ryttare och hur man matchar hästars temperament med människors personlighet (https://publications.slu.se/?file=publ/show&id=68383). Malin driver företaget Hästologen (https://hastologen.se/) där hon vill arbeta med spridning av vetenskapligt belagd kunskap inom alla aspekter av hästhållning med utgångspunkt från hästen som biologisk varelse. Med ökad förståelse för hästen och dess behov skapas förutsättningar för säkrad hästvälfärd, bättre samspel mellan häst och människa samt inte minst en roligare hobby och livsstil. Hästologen erbjuder utbildning och samarbeten för alla som vill lära sig mer, bli bättre på att förstå hästen och skapa förutsättningar för glada och friska hästar.

Kostnadsfritt och öppet för alla! Anmäl senast 23/1 via länken: https://svehast.se/anmalan-forelasning/

Föreläsningen finansieras genom SHs ungdomsprojekt som är inom ramen för Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via medel från Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Under 2024 har HNS avsatt närmare 4,5 miljoner kronor för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar. HNS är en paraplyorganisation inom hästsektorn och finansieras genom ett avtal mellan staten och Svensk Travsport samt Svensk Galopp. Läs mer om HNS på www.hastnaringen.se

Varukorg

Senaste inläggen

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram