Jubileum

2 februari, 2024

Ända sedan år 1874 har ett systematiskt avelsarbete bedrivits med reglementen på avelsvärderingar i Sverige. I år, 2024 vill vi på Svenska Hästavelsförbundet tillsammans synliggöra och fira det 150-åriga jubileet av det svenska avelsarbetet med er medlemsföreningar, medlemmar samt hästsverige i stort! Vi vill öka kunskapen och förståelsen för det gedigna svenska avelsarbetet genom att dela med oss av information och fakta kring historiken, avgörande händelser och utvecklingen till dagens avelsvärderingar. Vi planerar bland annat för föreläsningar, en jubileumsskrift, en speciell jubileumsplakett till sommarpremieringarna samt en jubileumshelg till hösten. 

Vi vill gärna få ta del av och dela med oss av fakta, berättelser, bilder, kuriosa och anekdoter från er medlemsföreningar och era medlemmar. Allt är välkommet, stort som smått! Skicka in till irene@svehast.se eller petra@svehast.se.

-Vi skulle vilja ta del av ditt första premieringsminne, vilket år, vilken plats och någon händelse du minns speciellt? 

-Har ni inom föreningen någon/några hästar som har haft stor betydelse och gjort avtryck inom aveln? 

-Har ni äldre bilder och berättelser att dela med er av? 

-Har ni någon profil inom er förening som ni tycker vore intressant för en intervju - tipsa oss gärna! 

Information om föreläsningar, evenemang och aktiviteter på jubileumstemat kommer löpande via mail. Håll även utkik på sociala medier och hemsidan för nyheter. Välkomna att fira, bidra till och delta i jubileet av det 150-åriga svenska avelsarbetet! 

Varukorg

Senaste inläggen

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram