Ny mätinstruktion på hemsidan - kostnadsfri att ladda ner

23 maj, 2022

”Att mäta hästar är en lång tradition och genom att säkerställa korrekta mätningar så höjer vi tillförlitligheten av de exteriöra måtten för hästägare, exteriördomare och rasföreningar. Detta är av yttersta vikt för den samlade statistiken, historiken och för framtidens avelsarbete.”

Denna mätinstruktion är framtagen för dig som mäter hästar i olika sammanhang, är funktionär eller vill öka dina kunskaper om mätning av häst.

Mätinstruktionen har till syfte att samla och tydliggöra all information på samma ställe, göra den lättillgänglig och enkel att använda som stöd vid mätning eller som utbildningsmaterial.

Här kan du läsa om vilka mått som ska mätas på de olika raserna, hur du mäter och hur du ska ange måtten. Notera att det skiljer mellan raserna och att vissa raser har ytterligare ställen som ska mätas och andra mätverktyg som ska användas. Var uppmärksam och följ instruktionerna när du mäter häst!

Varukorg

Senaste inläggen

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram